Norkring: Nieuwe DAB+-steunzender Vlaanderen on air

Zenderexploitant Norkring heeft vandaag wederom een nieuwe steunzender voor haar commerciële DAB+ in Vlaanderen in gebruik genomen. De website Radiodigi.nl bericht dat de steunzender in Egem vandaag in gebruik is genomen. Hiermee is er nu dekking in West- en Oost-Vlaanderen voor het digitale radio pakket met commerciële radiozenders op kanaal 11A.

Steunzender

Vorige week nam de zenderexploitant al een steunzender in gebruik in Schoten. Hiermee wordt de regio Antwerpen voorzien van signaal. Eerder deze maand werd er in Genk al een steunzender in gebruik genomen voor Vlaams Limburg. Met het in gebruik nemen van de steunzender in Egem is de geplande uitbreiding van haar digitale radio netwerk voor dit jaar afgerond.

Het netwerk bestaat nu uit vijf steunzenders die vrijwel geheel Vlaanderen en de regio Brussel van signaal voorzien. De exploitant gaat in 2017 het DAB+ netwerk verder uitbreiden, zodat heel Vlaanderen dekking krijgt. Het DAB+-netwerk op kanaal 11A is ook in grote delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

Acht radiozenders

Momenteel zenden de radiozenders BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht.

Landelijke commerciële radiozenders in Vlaanderen als Q-Music, Joe FM en Nostalgie hebben nog geen plannen om via de digitale ether te gaan uitzenden. Wellicht worden deze radiozenders verplicht de stap naar digitale radio te maken als hun FM-licenties binnenkort verlengd gaan worden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.