BBC Worldservice via DAB+ in Vlaanderen en Brussel

De Britse publieke radiozender BBC Worldservice is vanaf eind deze maand te horen via het DAB+-pakket van exploitant Norkring in Vlaanderen en Brussel. Dit bericht de exploitant in een persbericht.

Norkring

In mei lanceerde Norkring een commercieel DAB+-pakket op kanaal 11A waarop momenteel zeven commerciële radiozenders te beluisteren zijn in een groot gedeelte van Vlaanderen en Brussel. Het gaat hierbij om de commerciële radiozenders TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM. Norking heeft momenteel twee steunzenders in gebruik voor het uitzenden van het DAB+-signaal waardoor de hoofdstad Brussel en een groot gedeelte van Vlaanderen gedekt worden.

Radio X

Het was ook de bedoeling om de Engelstalige radiozender Radio X uit Brussel toe te voegen aan dit pakket. De lancering van Radio X is voorlopig echter uitgesteld. Grote commerciële omroepen in Vlaanderen als Q-music, Nostalgie en Joe FM hebben vooralsnog geen plannen om digitaal te gaan uitzenden via de ether.

Publieke radiozenders

Naast Norkring zijn ook de publieke omroepen VRT, RTBF en BRF actief met digitale etheruitzendingen in België. Hierbij zendt de VRT uit in de oudere DAB-norm. De RTBF is wel actief met uitzendingen in de nieuwere norm DAB+. De VRT is momenteel wel bezig met testuitzendingen in de DAB+-norm.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.