Radio X stelt lancering via DAB+ in Vlaanderen uit

De Engelstalige commerciële radiozender Radio X uit Brussel is voorlopig niet te horen via DAB+ in Vlaanderen. Dit heeft zenderexploitant Norkring bevestigd aan deze website.

Lancering via DAB+ uitgesteld

“Radio X heeft besloten de lancering via DAB+ voorlopig uit te stellen. Ondertussen werken wij verder met andere kandidaat radiozenders voor DAB+”, aldus een woordvoerder van zenderexploitant Norkring.

Radio X

Radio X is een Engelstalige commerciële radiozender in Brussel en had eerder aangekondigd vanaf medio augustus te gaan uitzenden via DAB+ in Brussel en Vlaanderen. Radio X zou hiervoor gebruik maken van het DAB+-pakket van commerciële radiozenders in Vlaanderen dat wordt aangeboden door zenderexploitant Norkring. Inmiddels is bekend geworden dat de start voorlopig is uitgesteld.

Radio X is een radiozender die zich hoofdzakelijk richt op expats en de internationale gemeenschap zoals NAVO-medewerkers, ambassadeurs, werknemers van de Europese instellingen en toeristen. Momenteel is de radiozender alleen te ontvangen via Internet.

DAB+ in Brussel en Vlaanderen

Sinds 20 mei zijn een aantal commerciële radiozenders in Brussel en Vlaanderen te ontvangen via DAB+ op kanaal 11A. Er wordt uitgezonden vanuit twee steunzenders in en rond Brussel. Het netwerk wordt in de komende jaren verder uitgebreid. TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM zijn nu al te beluisteren  via het DAB+-pakket van Norkring. Radio X is wel te beluisteren via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.