Kijkers regionale omroepen klagen over storingen bij Ziggo

Regionale omroepen in Oost Nederland krijgen veel klachten binnen over storingen van hun signaal bij kabelaar Ziggo. Vooral kijkers in de provincies Overijssel en Drenthe klagen over storingen op de regionale omroepen sinds werkzaamheden die eind januari hebben plaatsgevonden.

Deel van de provincies Overijssel en Drenthe

Volgens RTV Oost gaat het in de provincie Overijssel voornamelijk om kijkers in het noordoostelijke deel van de provincie. In Drenthe zou het gaat om het gebied rond Coevorden, Meppel en Hoogeveen. De kijkers kunnen niet alleen de eigen regionale omroep niet meer goed ontvangen, maar ook het signaal van andere regionale omroepen wordt verstoord.

Werkzaamheden

Eind januari heeft Ziggo werkzaamheden uitgevoerd aan het netwerk om de “beeldkwaliteit te verbeteren”. Bij deze werkzaamheden kan het voorkomen dat kanalen in het digitale televisiepakket daarna op andere frequenties worden uitgezonden. Deze frequenties kunnen storing ondervinden door factoren van buiten de woning. Denk hierbij aan de uitzendingen van Digitenne en 4G-masten.

Nieuwe wandcontactdoos

Wanneer de kijker last heeft van storingen raadt de kabelaar aan om de zenders op de digitale ontvanger opnieuw in te lezen. Indien dit geen soelaas biedt, dan biedt Ziggo de mogelijkheid om de wandcontactdoos te laten vervangen.

“Het gaat hierbij om het aansluitdoosje in de muur, waar uw kabel- of antenneaansluiting uit komt. Na een melding bij de klantenservice zal Ziggo een monteur sturen die een nieuwe contactdoos komt plaatsen.”, aldus de regionale omroepen RTV Oost en RTV Drenthe op hun website.

Omroep West

Het is niet de eerste keer dat regionale omroepen klagen over verslechterde ontvangst bij kabelaar Ziggo. Ook in Zuid-Holland waren vorig jaar veel klachten over de ontvangst Omroep West.