Kort medianieuws 11 mei 2011

  • kijkcijfersRuim een miljoen mensen stemden dinsdagavond af op de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Het muziekfestijn staat hiermee op de zevende plek van de Kijkcijfer Top 10. Negentien landen streden in Düsseldorf om een finaleplaats. Lees verder.
  • Rolling Stone Ronnie Wood (63) is tijdens de Britse Sony Radio Academy Awards benoemd tot RadioPersonality Of The Year. Dit in verband met zijn Ronnie Wood Radio Show die in Nederland exclusiefwordt uitgezonden op Arrow Classic Rock. De Ronnie Wood Radio Show iselke vrijdagavond van 21:00 tot 22:00 te horen bij Arrow ClassicRock en wordt herhaaltzaterdagnacht om 24:00 uur. Hetprogramma wordt ook in Engelanduitgezonden door Absolute Radio.In zijn eigen programma laat deRolling Stone zijn favorietenummers horen met bijhorendeanekdotes en vertelt over hetleven als rock-artiest zonder bladvoor de mond. Daarnaastontvangt Wood met regelmaatmuzikale gasten als Slash enonlangs Flea (Red Hot ChiliPepers).
  • Jeroen van Inkel heeft spijt van zijn reactie op het overlijden van wielrenner Wouter Weylandt, meldt RTL Boulevard. In zijn radioshow van maandag moest hij erg lachen toen het bericht hem bereikte.  Lees verder.
  • Glasvezelbedrijf Reggefiber kan Meddo toch niet aansluiten op het glasvezelnetwerk. Volgens een woordvoerder van het Twentse bedrijf is dat niet mogelijk omdat er in het Winterswijkse kerkdorp te weinig huisaansluitingen zijn voor een centrale. Lees verder.
  • Een journaliste van de Arabische nieuwszender al-Jazeera die eind april spoorloos verdween in Syrië, wordt vastgehouden in Iran. Dat stelde al-Jazeera woensdag. Lees verder.