Kort medianieuws 15 april 2011

google

  • Internetbedrijf Google heeft de omzet in het eerste kwartaal met 29 procent zien stijgen tot 6,54 miljard dollar. Daarmee overtrof het bedrijf de verwachting van analisten, die rekening hielden met een omzetgroei van 25 procent tot 6,32 miljard dollar. Lees verder.
  • Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) bekijkt of SBS Belgium haar nieuwsuitzending “Vlaanderen vandaag” op VT4 moet ondertitelen. Voor een veelbekeken zender is het ondertitelen van het hoofdjournaal immers verplicht. Lees verder.
  • Jur de Vries volgt vanaf 1 juni Ewoud Benschop op als voorzitter van Omroep N, de lokale omroep van de gemeente Nijkerk. Dat heeft het bestuur donderdag bekendgemaakt tijdens de medewerkersvergadering van het radio- en televisiestation, dat in november 2012 twintig jaar bestaat. Lees verder.
  • Marcel Peereboom Voller, tv-recensent voor De Telegraaf, denkt dat SBS last heeft van het Talpasyndroom. Volgens Voller kijken mensen tegenwoordig uit principe minder graag naar SBS, zoals ook ooit het geval was met de tv-zender Talpa van John de Mol. ‘SBS zit nu al zo lang in de hoek waar de klappen vallen, dat er sprake is van een Talpasyndroom. De publieke opinie verbiedt de kijker te kijken, zelfs naar programma’s die wel de moeite waard zijn’, schrijft Voller woensdag in de krant. 
  • UPC Nederland wil haar eigen energie-efficiëntie jaarlijks met gemiddeld 2 procent verbeteren. Verantwoord energiegebruik is een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid van UPC. Zo heeft UPC, net als alle andere dochterondernemingen van Liberty Global, het zogeheten Climate Challenge-programma omarmd. Dit programma heeft als doel de CO2-uitstoot te verminderen en daarnaast het milieubewustzijn van medewerkers te vergroten. Lees verder.
  • Mark Minkman, zakelijk directeur VARA, is per 13 april toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hij volgt Willemijn Maas op, algemeen directeur AVRO, die sinds maart 2007 zitting had in de raad. De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid heeft in totaal zeven leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Drie leden worden door de NPO benoemd en de drie andere leden door de raad zelf.
  • De Vlaamse commerciële tv-zender VT4 zal gerechtelijke stappen nemen tegen de Vlaamse tv-zender VTM omdat die zender zonder toestemming beelden heeft gebruikt van het exclusief interview van VT4 met Roger Vangheluwe. Dat zegt algemeen hoofdredacteur nieuws en sport van VT4, Kristof Demasure. Volgens Demasure gaf VT4 geen toestemming aan vtm voor het gebruik van de beelden. Hij spreekt over “weinig collegiaal gedrag” door VTM. (GvA)