Kort medianieuws 23 december 2011

  • tmgDe raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG) wil snel een gesprek met de redactie van HDC Media, uitgever van onder meer deze krant. De redacteuren verzetten zich tegen het besluit om het bedrijf op te splitsen in onderdelen , die vergaand moeten gaan samenwerken met onder meer dagblad De Telegraaf. De TMG-top wil in januari praten om te kijken of een constructieve oplossing mogelijk is. Lees verder.
  • Na 11 jaar doet Babeth VanLoo op 1 januari aanstaande afstand van haar functie van programmadirecteur en zal zij zich voor de BOS als regisseur/producent/eindredacteur volledig toeleggen op haar grote passie: het begeleiden en maken van een aantal films en internationale coproducties. In verband met de verwachte reorganisaties binnen de publieke omroep komt de functie van programmadirecteur dan te vervallen. Zoals eerder aangekondigd is vanaf 1 januari 2012 de verantwoordelijkheid voor televisieprogrammering overgedragen aan Laetitia Schoofs. (Spreekbuis)
  • NDC mediagroep (NDC), HDC Media (HDC) en Media Groep Limburg (MGL) hebben besloten om NRP media (NRP) te beëindigen op 1 maart 2012. Lees verder.
  • Het bestuur van de Lokale Omroep Ede (LOE) heeft dinsdag Wouter van Grootheest (46) benoemd tot hoofdredacteur. Lees verder.
  • Video-on-demand dienst Ximon begint met het aanbieden van tv-series van de publieke omroepen.Bekende producties als Willem van Oranje (Avro, 1984), Duel in de Diepte (KRO, 1979), De Stille Kracht (Avro, 1974), Russen (KRO, 2000) en Een Mens van Goede Wil (Avro, 1973) beleven hiermee hun online première. Met het aanbod van deze klassiekers breidt Ximon zijn catalogus van meer dan 1300 speelfilms, documentaires en televisieseries verder uit. In 2012 zullen tussen de 40 en 60 andere televisieseries van de publieke omroepen volgen. Lees verder.
  • Een primeur voor radio StadFM in Roosendaal: een week lang live uitzendingen vanuit grandcafé Blits op de Markt. ‘De lokale omroep moet de straat op’. Lees verder.
  • SES Astra lanceert op 26 december de vijftigste satelliet. De SES-4 is de krachtigste tot nu toe en komt in positie boven Oost-Europa, Afrika, Noord en Zuid-Amerika voor televisie. Lees verder.
  • Apple-oprichter Steve Jobs wordt postuum gelauwerd op de uitreiking van de Grammy Awards van 2012. Lees verder.