Kort medianieuws 4 augustus 2011

  • telefonieT-Mobile Nederland heeft financieel geen last van klanten die sms opzijschuiven voor diensten als WhatsApp en eBuddy XMS. Lees verder.
  • Britse politici menen dat CNN-presentator Piers Morgan naar Groot-BrittanniĆ« terug moet komen om antwoorden te geven op vragen rond het afluisterschandaal in Britse media. Morgan werkte voor de Daily Mirror van 1995 tot 2004. Lees verder.
  • Ondanks de dood van hoofdrolspeler John Thaw in 2002, keert de destijds razend populaire detectiveserie Inspector Morse (voorlopig eenmalig) terug op de televisie. Dat maakte de Britse omroep ITV bekend. Lees verder.
  • Dagblad De Pers en de misdaadsite Camilleri moeten een artikel over Wesley Sneijder rectificeren. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald in een kort geding dat de profvoetballer tegen deze media had aangespannen. Lees verder.
  • Wikipedia, de online en door iedereen vrij aan te vullen encyclopedie, krijgt steeds minder bijdragers. Dit zegt Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia. Wales verzoekt universiteitsprofessoren om hun studenten aan te moedigen de website aan te vullen. Lees verder.
  • De Amerikaanse acteur Bubba Smith (66) is overleden in zijn woning in Los Angeles. Hij vertolkte onder meer de rol van Moses Hightower, de boomlange maar doodbrave agent in de “Police Academy”-films. Lees verder.
  • Met ingang van zaterdag 6 augustus zijn de samenvattingen van de wedstrij- den in de Jupiler League te zien bij brabant10. Eerder had Omroep Bra- bant die exclusieve rechten Vanaf zaterdag 6 augustus start brabant10 met de uitzendingen. Iedere zaterdag vanaf 12:00 uur tot zondag 19:00 zullen de samenvattingen om het uur worden uitgezonden. De meeste aandacht gaat naar de Brabantse clubs.