CNN brengt CNN Fast naar Nederland

Nieuwszender CNN heeft een nieuw televisiekanaal gelanceerd: CNN Fast. De zender is ook te zien in Nederland op onder andere televisies van LG.

FAST

CNN Fast is een gratis online televisiekanaal dat wordt ondersteund met advertenties, een zogenaamd FAST-kanaal (Free ad-supported streaming television). “Het kanaal biedt een nieuwe manier voor het publiek om een reeks snelle, internationaal gerichte CNN-inhoud te bekijken“, aldus de nieuwszender. CNN Fast is een samengesteld kanaal van korte video’s met internationale verhalen over de belangrijke nieuwsevenementen, financieel nieuws, entertainment en sport.

“Jonger publiek”

De nieuwe service is ontworpen om een ​​jonger publiek aan te spreken dat de voorkeur geeft aan kortere inhoud en snelle beschikbaarheid van CNN content. “Met verhalen, die worden geleverd in clips van drie tot zes minuten, zal het nieuws snel en beknopt worden aangeboden. Naast het bereiken van nieuwe doelgroepen, biedt CNN FAST meer mogelijkheden voor commerciële partners door de beschikbaarheid van nieuwe advertentieformats en gerichtere doelgroepenbenadering.“, aldus de nieuwszender in een persbericht.

Beschikbaarheid

De zender is deze week gelanceerd in diverse Europese landen waaronder Nederland. De zender is te zien op LG-televisies via de app LG Channels (kanaal 129). In juni wordt de zender ook beschikbaar gesteld op Samsung TV Plus. De zender is daarnaast ook gelanceerd in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.