Kort medianieuws 9 juni 2011

net5

  • Katja Schuurman vertrekt bij Net5, waar ze de afgelopen drie jaar aan een aantal programma’s meewerkte. Dat meldde een woordvoerder van de televisiezender gisteravond in Shownieuws. Lees verder.
  • Tijdens het Mediapark Jaarcongres op 23 juni zal ‘Connected TV’ een belangrijk onderwerp zijn. Onder andere Ivo Lochtman (UPC) en Barbara Schouten (GfK) zullen tijdens het MPJC hun visie geven op Connected TV. Welke initiatieven zijn er nu of worden er ontwikkeld? Wat kan je er mee? Gebeurt er veel op het gebied van Connected TV? Ís het eigenlijk wel de toekomst van tv-kijken? Peter Olsthoorn ging bij de belangrijkste partijen en personen langs en onderzocht de huidige stand van zaken in Nederland. Lees verder.
  • Sunweb heeft een reis op zijn website aangeboden die achteraf niet voor de aangeboden prijs beschikbaar bleek te zijn. De Reclame Code Commissie oordeelt daarom dat de uiting misleidend is. Lees verder.
  • Reggefiber, dat nog onder de naam Glashart glasvezel in Lochem aanlegt, wordt sterker gecontroleerd. Zij moeten de straten na de aanleg netjes achterlaten. Bij eventuele nieuwe bestrating legt de gemeente de kosten neer bij Glashart. Lees verder.
  • Ruim 1,7 miljoen tv-kijkers zagen hoe het Nederlands elftal woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Uruguay 1-1 gelijk speelde. Daarmee staat de voetbalmatch op de tweede plaats in de Kijkcijfer Top 10. Lees verder.
  • Persbureau Novum is bezig de service naar NRC Handelsblad te verbeteren. De krant stapte op 1 januari van dit jaar over naar Novum, na 76 jaar met ANP te hebben gewerkt. Een aantal redacteuren klaagt over de kwaliteit van het persbureau, maar volgens NRC-redacteur Dick van Eijk, die als projectleider de overgang begeleidt, is het nog te vroeg om te oordelen Lees verder.
  • De directie van de groep Rossel heeft het ontslag van Béatrice Delvaux als hoofdredactrice van Le Soir aanvaard. Dat laat ze donderdag weten in een persbericht. Delvaux accepteerde de functie van hoofdeditorialiste. Lees verder.