Mediahuis neemt NDC Mediagroep definitief over

Mediahuis neemt NDC Mediagroep over. NDC Mediagroep is onder andere uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad. Aandeelhouders van de NCD Mediagroep, FB Oranjewoud en Je Maintiendrai Fonds, hebben maandag een principeakkoord getekend.

Zelfstandige dochter

NDC wordt een zelfstandige dochter binnen Mediahuis. Mediahuis is in Nederland uitgever van NRC, De Telegraaf, De Limburger , Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander.

De huidige twee aandeelhouders van de noordelijke uitgever leveren straks beiden een commissaris voor de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Ondernemingsraad van NDC en de mededingingsautoriteit ACM. De verwachting is dat er dit jaar nog een uitspraak komt.

Zwaar

NDC mediagroep heeft het financieel al jaren zwaar. Vorige week werd al bekend dat de aandeelhouders van NDC Mediagroep in onderhandeling waren met Mediahuis over een eventuele overname. Er werken momenteel zo’n 600 mensen bij NDC Mediagroep.