Kort medianieuws 9 mei 2011

  • 100pPaul de Leeuw heeft maandagochtend de Oeuvre Award van 100% NL gekregen. De zanger kreeg de prijs voor zijn gehele muzikale oeuvre uit handen van zijn collega en vriend Jan Smit, laat het radiostation weten. Lees verder.
  • Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag in een gesprek met de NVJ meegedeeld dat journalisten geen toegang krijgen tot C2000, het digitale communicatienetwerk van de hulpdiensten. Wel wil de minister een vervolggesprek om over de door de NVJ gesignaleerde problematiek rondom persalarmering te praten. Lees verder.
  • LinkedIn wil circa 273 miljoen dollar (zo’n 190 miljoen euro) ophalen met een beursgang.┬áDeze verwachting sprak de socialenetwerksite voor professionals maandag uit. LinkedIn is van plan om circa 7,84 miljoen aandelen uit te geven met een prijs tussen de 32 en 35 dollar. Lees verder.
  • Van kranten wordt verwacht dat ze de realiteit weergeven in beeld en tekst, maar de Joodse krant Di Tzeitung neemt het kennelijk niet zo nauw met die regel. Op de wereldberoemde foto van de Situation Room ontbreken de twee vrouwen van het gezelschap. Lees verder.
  • Busreizigers in de Noord-Hollandse regio Waterland kunnen vanaf december gratis draadloos internetten tijdens hun reis. Dat heeft bussenproducent Scania bekendgemaakt. Lees verder.
  • Telecombedrijf KPN presenteert dinsdag zijn nieuwe strategie tot 2015. De nieuw aangetreden topman Eelco Blok geeft zijn visie op hoe het bedrijf de komende jaren verder moet. De plannen van KPN zijn zowel voor beleggers als voor de klanten van belang. Lees verder.
  • Tijdens de bekerfinale tussen Ajax en FC Twente gisteravond hebben veel kijkers last gehad van een storing bij UPC. Tijdens de gehele wedstrijd stoorde het beeld en liep het beeld van UPC soms achter op andere providers. Lees verder.
  • Leontine Borsato gaat Hart in Aktie van SBS6 presenteren.Dat maakte de zender maandag bekend.Ze heeft getekend voor twee jaar.Eerder presenteerden Wendy van Dijk en Natasja Froger de show.