KPN komt met landelijk WIFI-netwerk

kpnKPN start in april 2014 met de uitrol van zijn landelijke wifinetwerk. De eerste fase is nog wel een tastfase, die bepaalt hoe snel de uitrol zal verlopen

. Een woordvoerster van KPN maakte dit desgevraagd bekend aan de Consumentenbond.  

 

Nederland krijgt op den duur enkele honderdduizenden wifinetwerken , waar KPN-abonnees gratis op kunnen inloggen. De wifinetwerken worden verzorgd worden door de KPN-modemrouters voor ADSL en glasvezel bij de consumenten thuis. Deze apparaten worden op dit moment (ongemerkt) voorzien van wifinetwerk-software van het Spaanse bedrijf Fon.  KPN-abonnees die hun apparatuur straks openstellen voor andere abonnees mogen gratis gebruikmaken van álle andere Fon-wifinetwerken. Dat zijn er 12 miljoen wereldwijd. De meeste Fon-wifipunten zijn te vinden in Groot-Brittannië en België. Fon sloot eerder met telecomproviders British Telecom en Belgacom samenwerkingsovereenkomsten. Deze zijn vergelijkbaar met de deal die het bedrijf met KPN sloot, begin 2012. 

Een ‘KPN WiFi met Fon’-netwerk is een zogeheten ‘gastnetwerk’ dat losstaat van het eigen draadloze netwerk van de abonnee. Passanten op straat, KPN-abonnees met een Fon-wachtwoord, kunnen er op inloggen. 

Provider KPN is niet de eerste met een wifi-netwerk’. Ziggo heeft sinds voorjaar 2013 al 1 miljoen van zijn kabelmodems uitgebreid met wifi-gastnetwerken, zogeheten Ziggo WifiSpots. Deze zijn uiteraard alleen te vinden in de kabelregio van Ziggo. Ook kabelaar UPC is bezig met het uitrollen van een wifi-netwerk in haar verzorgingsgebied. Het netwerk van KPN zal in heel Nederland wifi-spots krijgen.

 

KPN: Uitrol landelijk wifinetwerk start in april15 januari 2014
KPN start in april 2014 met de uitrol van zijn landelijke wifinetwerk. De eerste fase is nog wel een tastfase, die bepaalt hoe snel de uitrol zal verlopen. Een woordvoerster van KPN maakte dit desgevraagd bekend aan de Consumentenbond.
 
Nederland krijgt op den duur enkele honderdduizenden wifinetwerken (‘KPN WiFi met Fon’), waar KPN-abonnees gratis op kunnen inloggen. De wifinetwerken worden verzorgd worden door de KPN-modemrouters voor ADSL en glasvezel bij de consumenten thuis. Deze apparaten worden op dit moment (ongemerkt) voorzien van wifinetwerk-software van het Spaanse bedrijf Fon.
 
Gratis gebruiken