KPN maakt Interactieve Televisie-app in hele Europese Unie beschikbaar

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving rond geoblocking heeft aanbieder KPN haar KPN Interactieve Televisie-app (iTV app) vanaf vandaag in de hele Europese Unie beschikbaar gemaakt. Dit heeft de provider meegedeeld op haar website.

Hele Europese Unie

Vakantiegangers kunnen vanaf nu in alle landen van de Europese Unie kijken naar Interactieve Televisie van KPN middels daarvoor beschikbare apps op de diverse mobiele platforms. De wijziging heeft te maken met een wijziging in Europese wetgeving waardoor online-content nu in de hele EU beschikbaar moet zijn. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld Netflix en andere betaalde videodiensten.

Kwaliteit

Klanten van KPN hoeven geen instellingen aan te passen om in landen van de Europese Unie te kijken naar Interactieve TV van KPN via de iTV app. “De kwaliteit van de verbinding kan echter wel per lidstaat verschillen. Hierdoor kan het voorkomen dat je een andere beeldkwaliteit ervaart dan je in Nederland gewend bent.“, aldus KPN.

Maximale periode

Het is mogelijk om de iTV app te gebruiken in het buitenland voor een maximale periode van 4 maanden. Deze regelgeving geldt alleen voor EU lidstaten. Het kan dus voorkomen dat je in bepaalde landen, bijvoorbeeld Zwitserland, wel vanuit je bundel kan bellen en internetten maar geen TV kan kijken.

“Buitenshuis is nu de hele Europese Unie”

In prinicpe zijn alle televisiezenders die buitenshuis zijn te zien via de app in de gehele Europese Unie te bekijken. On demand en alle opnames die je via de iTV app buitenshuis kan afspelen, zijn ook in de EU beschikbaar. “Dus wat je eerder buitenshuis kon zien in Nederland, geldt nu voor de hele EU.“, aldus KPN.

Ziggo

De verwachting is dat aanbieder Ziggo haar Ziggo GO-platform binnenkort ook beschikbaar maakt voor alle landen van de Europese Unie. Voor 1 mei moeten de aanbieders de zogenaamde geoblocking op hun apps opheffen.