KRO en RKK staan stil bij afscheid paus Benedictus XVI

kroPaus Benedictus XVI treedt vandaag terug uit het ambt wegens gezondheidsredenen. De omroepen KRO en RKK staan uitgebreid stil bij dit afscheid met extra uitzendingen op Radio 1, Nederland 2 en internet.

Extra uitzending KRO’s Goedemorgen
In een extra uitzending staat KRO’s Goedemorgen Nederland vandaag tussen 11.00 en 12.00 uur op Radio 1 stil bij de laatste handeling die Benedictus XVI als paus verricht. Om 11.00 uur heeft Benedictus laatste ontmoeting met de kardinalen. GMNL volgt dit, in samenwerking met de NOS, vanaf het Sint-Pietersplein in Rome. In Rome doet Matthijs van de Wiel verslag. In de studio praat presentator Carl Johan de Zwart met Vaticaankenner Rik Torfs en journalist Gerard Klaasen, die de ontwikkelingen in de kahtolieke kerk al veertig jaar professioneel op de voet volgt. Vragen die in dit gesprek aan de orde zullen komen zijn: wat laat de paus achter, hoe gaat het nu verder en wie zijn de kandidaat pausen? Deze uitzending is mogelijk door een zendtijdruil met het VARA-programma Degids.fm. De reguliere uitzendingen van KRO’s Goedemorgen Nederland vinden plaats op werkdagen van 9.30 tot 10.30 uur, op Radio 1.

RKK komt met livestreams
Met drie extra uitzendingen op Nederland 2 en LIVE streams op de website RKK.nl besteedt de RKK ook extra aandacht aan het afscheid van de paus. Op donderdag 28 februari komt de paus bijeen met de kardinalen in de Sala Clementina in het Apostolisch Paleis. Deze bijeenkomst is rechtstreeks te volgens op de website RKK.nl vanaf ongeveer 10.30 uur. Vanaf ongeveer 16.00 uur zendt RKK beelden uit vanuit Rome. Paus Benedictus XVI zal rond een uur of vijf het Vaticaan verlaten en per helicopter vertrekken naar het pauselijk buitenverblijf in Castel Gandolfo. Deze gebeurtenissen zullen LIVE te volgen zijn via RKK.nl  Om 20.00 uur zal de Heilige Vader daadwerkelijk aftreden als bisschop van Rome en herder van de universele Kerk. Vanaf ongeveer 19.25 uur tot ongeveer 20.25 zend Kruispunt Actueel rechtstreeks uit op Nederland 2 met gesprekken in de studio en op locatie en met reportages uit binnnen- en buitenland. Deze uitzending is ook te volgen via RKK.nl