‘De Medicijnmannen’ van start bij KRO-NCRV op NPO 3

Vanavond, donderdag 16 maart, gaat het nieuwe televisieprogramma De Medicijnmannen van start bij de KRO-NCRV op NPO 3.

Waarheid achter medicijnen

In het nieuwe programma De Medicijnmannen gaan Daan Nieber, Sofie van den Enk en Marlijn Weerdenburg op zoek naar de waarheid achter de marketing en de werking van deze laagdrempelige ‘medicatie’.

Zepen

De eerste aflevering staat in het teken van vaginale zepen. De drogist biedt een keur aan vaginale zepen, maar was er vraag naar deze ‘medicatie’ of hebben de fabrikanten deze vraag gecreëerd? Medicijnman Sofie van den Enk neemt een proef op de som en probeert een week lang verschillende zepen uit. In de volgende 5 afleveringen worden o.a. haargroeimiddelen, oorsprays en valeriaan door De Medicijnmannen getest.

“Nieuwsgierig, verbazend en onthullend programma”

Manager Video Michel Nillesen: “De Medicijnmannen is een nieuwsgierig, verbazend en onthullend programma dat goed past in onze journalistieke traditie op NPO 3. Het is een prachtige aanvulling op De Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer, titels die hun waarde al ruimschoots hebben bewezen.”

De eerste uitzending is vanavond, donderdag 16 maart, te zien om 21.50 uur op NPO 3. Het programma zal daarna ook te zien zijn via NPO Gemist. NPO 3 is ook live te volgen via Internet.

Video: