Mies Bouwman (88) overleden, in memoriam op NPO 1

Televisiepresentatrice Mies Bouwman is maandagmiddag op 88-jarige leeftijd overleden. NPO 1 zendt vanavond om 21.25 uur op een in memoriam uit naar aanleiding van het overlijden.

Carrière

Mies Bouwman werd op 31 december 1929 in Amsterdam geboren. Ze begon haar televisiecarrière in 1951 bij de KRO, maar werd vooral bekend door de eerste live marathon-uitzending uit de Nederlandse tv-geschiedenis Het Dorp in 1962.

Daarna “verspeelde” ze al snel haar goede naam bij het grote publiek door deel te nemen aan het omstreden programma Zo is het toevallig ook nog ’s een keer. Het werd een enorme rel. Ook presenteerde ze 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas.

Punt

In 1993 zette ze definitief een punt achter haar tv-carrière, maar ze verscheen incidenteel nog wel op televisie. Zo was ze in 2002 te gast in Zomergasten. In 2011 schoof ze nog een keer aan als tafeldame in De Wereld Draait Door. Ook was Bouwman in 2016 in DWDD te zien ter ere van 65 jaar Nederlandse televisie, omdat ze als omroepster op de allereerste televisieavond van de KRO op de buis was.

In memoriam op NPO 1

De Nederlandse Publieke Omroep zendt om 21.25 uur op NPO1 een door Ivo Niehe samengesteld in memoriam uit naar aanleiding van het overlijden van Mies Bouwman. In het programma grijpt Niehe onder meer terug op zijn TV Show uit 2007, waarin hij uitgebreid met Bouman bij haar thuis sprak over haar werk en leven. Het in memoriam wordt na Jinek om 23.55 uur herhaald.

Sociale media: