Laatste uitzenddag Vlaamse televisiezender JIM

De Vlaamse commerciële televisiezender JIM beleeft vandaag haar laatste uitzenddag. Vandaag is tot middernacht het programma ‘This Was JIM’ te zien. Vanaf 18 december is op het kanaal van JIM de nieuwe kinderzender KADET te zien.

“Ander mediagebruik jongeren”

Medialaan, eigenaar van JIM, besloot in september om de jongerenzender per 16 december uit de lucht te halen. “Jongeren hebben tegenwoordig een volledig ander mediagebruik. Uit de kijkcijfers blijkt dat jongeren nog steeds evenveel tv kijken dan vroeger. Ze kijken echter massaal naar volwassenenzenders en naar alle soorten videocontent online, eerder dan naar specifieke jongerenzenders.”,aldus het persbericht van Medialaan.

Check Out

Sinds 30 november was het programma Check Out te zien op jongerenzender waarin diverse gezichten van de televisiezender afscheid nemen van de kijkers en waarin wordt teruggeblikt op 14 jaar JIM. Gisteren was de laatste reguliere uitzenddag van de televisiezender en vandaag, woensdag 16 december, is tot middernacht het programma ‘This Was JIM’ te zien.

KADET

Vrijdag, 18 december, start om 16.00 uur de nieuwe kinderzender KADET van mediabedrijf Medialaan, op het kanaal van de jongerenzender. Op de nieuwe kinderzender KADET zullen voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden zoals Star Wars Rebels, Ultimate Spiderman en Transformers. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie van KADET, die zich vooral richt op 8- tot 12-jarigen. VTMKZOOM, de andere kinderzender van Medialaan, blijft bestaan en richt zich nog steeds op kinderen tussen 4 en 9 jaar

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.