acrhieffoto Mediamagazine

AT: Radiozender ‘Gordykster piraten’ heeft te hoge zendmast

De uitzendingen van de Gordykster piraten via een legale evenementenfrequentie heeft de radiozender toch een boete opgeleverd. De radiozender zou volgens het Agentschap Telecom gebruik maken van een te hoge zendmast.

Paasmarathon voor het goede doel

Dit weekeinde zendt de radiozender ‘Gordykster piraten’ uit met een zogenaamde paasmarathon voor het goede doel. De zender uit het Friese Gorredijk zamelen dit weekeinde geld in voor de Stichting Wensambulance Noord Nederland. De paasmarathon van de Gordykster piraten is donderdag begonnen en gaat door tot en met tweede paasdag. In een feesttent zijn op vrijdag- en zaterdagavond optredens gehouden van diverse artiesten.

Evenementenvergunning

De uitzendingen vinden plaats met een een zogenaamde evenementenvergunning die is afgegeven door het Agentschap Telecom. In deze vergunning staat met welke vermogen en welke hoogte van de zendmast er uitgezonden dient te worden. De radiozender is in de omgeving van Gorredijk te horen via 107,2 MHz.

Mast te hoog

De regionale omroep Omrop Fryslân bericht dat een te hoge zendmast een boete van 250 euro heeft opgeleverd voor de radiozender. Volgens het Agentschap Telecom, dat een bezoekje bracht aan de locatie, zou de zendmast een paar meter te hoog zijn.

“Beetje flauw”

“Een beetje flauw en zonde van het geld”, is de reactie van piratenwoordvoerder Edwin Bosma tegenover Omrop Fryslân. “We zijn bezig om geld in te zamelen voor de Wensambulance en dan heb je liever dat het geld daar naartoe gaat. De volgende keer moet de mast maar wat minder hoog, maar als het maar een beetje kan gaan we gewoon door.”, aldus Bosma.

Meer informatie over de marathonuitzendingen via de website van Gordykster piraten.

Sociale Media:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=730405457121296&id=499552440206600&substory_index=0