Liberty Global kondigt “redelijke” prijsverhogingen aan over gehele gebied

Liberty Global heeft tijdens haar conference call voor investeerders bekend gemaakt dat het van plan is redelijke prijsverhogingen door te voeren voor haar operaties. Volgens het bedrijf dat 50 % in handen heeft van VodafoneZiggo en onlangs Ziggo liet fuseren met Vodafone in Nederland, het van belang dat mobiel en vast convergeert en er de connect & play strategie wordt geïmplementeerd.

“Gerechtvaardigd”

Het bedrijf stelt dat er de nodige investeringen is gedaan en een ‘great’ klantenservice wordt ingezet. Dit rechtvaardigt in haar optiek ‘redelijke prijsverhogingen’.Zoals bekend heeft Ziggo in de afgelopen jaren de nodige prijsverhogingen na de overname en en vorming van Ziggo door Liberty Global, doorgevoerd.

Belastingvoordeel

Overigens heeft Liberty Global in 2016 maar liefst 1,315 miljard Amerikaanse Dollar als belastingvoordeel in haar boeken staan. Nederland staat internationaal als belastingparadijs voor grote bedrijven. Nederland is het enige land waar de kabelaar waar John Malone de grote man achter is, grote belastingvoordelen inboekt.

Nederland

Nederland is als belastingontwijkend land in de aandacht gekomen; ook in de Nederlandse politiek is het een verkiezingsonderwerp geworden, waar eerst zowel een meerderheid van de Tweede Kamer als regering ontkende dat Nederland een belastingontwijkend land is, is de mening aldaar aan het kenteren.

Liberty Global bewijst in haar jaarrekening afgelopen jaar daar gebruik van te maken. In 2015 werd nog slechts 161,5 miljoen aan belastingvoordeel ingeboekt. VodafoneZiggo is gevraagd om commentaar over de tariefsverhogingen, maar reageerde desgevraagd (nog) niet