Luistercijfers Vlaanderen: Studio Brussel groeit

kijkcijfersVandaag heeft het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. De publieke radiozender Studio Brussel laat in deze cijfers een sterke groei zien.

 

De cijfers zijn samengesteld over de periode 1 april t/m 23 juni 2013 (Golf 2013-2)  78 procent van de Vlamingen ouder dan 12 luisteren dagelijks naar de radio. De VRT doet het binnen dat landschap goed: bijna 3 miljoen Vlamingen kiezen dagelijks voor één van de vijf netten van de openbare omroep, ongeveer evenveel als bij de vorige meting maar wel meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

VRT Studio Brussel haalt zijn beste cijfers ooit met 13,4 procent marktaandeel en bijna 700.000 luisteraars per dag. VRT MNM stijgt opnieuw naar bijna 10 procent marktaandeel. Het aandeel van VRT Radio 1 daalt in deze periode met ongeveer 2 procent. Bij de Vlaamse commerciële radiozenders laat alleen Q-music een groei zien (+ 1 procent). Joe FM en Nostalgie leveren marktaandeel in.

Els Van de Sijpe, manager radio bij de directie media: “We zijn blij dat zoveel luisteraars blijven afstemmen op onze radionetten. Studio Brussel en MNM doen het bijzonder goed. Zij tekenen allebei een knappe winst op. Studio Brussel haalt zelfs zijn hoogste marktaandeel ooit. Over de resultaten van Radio 1 zijn we niet tevreden. Dit is niet goed. We zullen bijsturen, waar nodig.”

Alle cijfers vind je via: http://www.vrt.be/nieuws/2013/08/radiocijfers-mooie-resultaten-voor-vrt