‘Man bijt hond’ gaat door op Internet

Het televisieprogramma ‘Man bijt hond’ gaat vanaf medio 2016 verder als programma op Internet. Een crowdfunctieactie heeft voldoende geld opgehaald voor een ‘online doorstart’. Begin oktober werd het programma ‘Man bijt hond’ na 16 jaar van de buis gehaald. Het programma was sinds 1999 te zien bij de publieke omroep NCRV.

Crowdfundactie

Oud-makers van het programma hebben daarna een crowdfundactie gestart om het
programma nieuw leven in te blazen op Internet. De crowdfundactie werd gesteund door bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Hugo Borst en Neerlandicus Herman Pleij. Voor een doorstart was minimaal 99.000 euro nodig en dat bedrag is inmiddels opgehaald. De teller staat inmiddels op 99.196 euro.

Begin 2016 van start

“Dankzij heel veel bijdragen van mensen en bedrijven is het doel, 99.000 euro, gehaald! En daarmee is een tweede leven van Man bijt hond een feit. Begin 2016 starten we met Man bijt hond op internet. Wat een moment! Wat een feest!”, aldus een bericht op de website redmanbijthond.nl. Begin 2016 willen de oud-makers van het televisieprogramma van start op Internet. “We starten met met een paar items per week en hopen dat steeds verder uit te bouwen.”, aldus de oud-makers op de website.

Vanaf medio volgend jaar zijn nieuwe typische Man bijt hond-items als ‘De hond schuift aan’, ‘Ons kent ons’ en ‘De Lijn’ online te zien. Een paar keer per week worden nieuwe items toegevoegd. De site moet daarnaast een platform worden voor nieuwe rubrieken.

 

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.