‘Man bijt hond’ wil verder op Internet

Vanavond is ‘Man bijt hond’ voor het laatst te zien op televisie maar als het aan de oud-makers ligt krijgt het programma een vervolg op Internet.

Crowdfundactie

Oud-makers van het programma dat 16 jaar op televisie te zien is geweest zijn hiervoor een actie gestart via www.redmanbijthond.nl. De crowdfundactie wordt gesteund door bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Hugo Borst en Neerlandicus Herman Pleij. “Dit programma mag niet verloren gaan. Man bijt hond moet blijven, voor onze nakomelingen.”

Doorstart

Een doorstart via Internet is alleen mogelijk als het benodigde startbedrag van € 99.000 wordt gehaald. “Juist in de afgelopen twee weken in aanloop naar de laatste tv-uitzending hebben we gemerkt hoe het programma leeft”, reageert één van de initiatiefnemers, Jeroen van Leeuwen. “Iedereen -fans, makers en bekend Nederland- betreurt het besluit om de stekker eruit te halen bij Man bijt Hond.”

Tweede leven op Internet

Om een doorstart te realiseren doen de initiatiefnemers een oproep aan alle fans: doneer eenmalig minimaal een tientje op redmanbijthond.nl en we maken het samen mogelijk. Als de teller op 99.000 euro staat, begint Man bijt hond in 2016 een tweede leven op internet. Daar zullen vanaf januari nieuwe typische Man bijt hond-items te zien zijn als ‘De hond schuift aan’, ‘Ons kent ons’ en ‘De Lijn’, waarbij onbekende plaatsen worden bezocht. Een paar keer per week worden nieuwe items toegevoegd. De site moet daarnaast een platform worden voor nieuwe rubrieken.

Afscheid

Vanavond is om 18.45 uur op NPO 2 voorlopig de laatste Man Bijt Hond te zien op televisie. Op een ‘Man bijt hond-bedankt-dag’ kon het publiek vorig weekeinde afscheid nemen van de regelmatige gasten uit de serie – de Veerkampjes, grote en kleine Frans, Don en Elly, Jan Stam, Grietje Post en Willem Lucht. Opnames daarvan zijn vanavond te zien.

Michael Abspoel, de markante stem van Man bijt hond, zag de bedankdag als afsluiting van een bijzonder televisietijdperk. “Bij ons werd groot nieuws klein en klein nieuws groot.” Tot 12 oktober zijn op Den Haag Centraal portretten te zien van twintig mensen uit het programma, gefotografeerd door topfotografen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.