Schaatsmarathons in Haaksbergen live op televisie en Internet

De marathons schaatsen op natuurijs die vanavond in Haaksbergen verreden worden, zijn live te volgen op televisie en Internet.

Haaksbergen

In het Overijsselse Haaksbergen worden vanavond de eerste marathons op natuurijs geschaatst. De schaatsbond KNSB heeft dinsdagochtend besloten dat de race daar vanavond gehouden wordt. Het Twentse dorp wint daarmee van het Groningse Noordlaren, dat ook nog in de race was. RTV Oost doet als regionale omroep live-verslag van de marathons.Het is drie winters geleden dat er voor het laatst op natuurijs een marathon werd verreden. In de winter van 2012-2013 ging de primeur naar Noordlaren, dat ook de twee edities daarvoor organiseerde.

Marathontoppers

Naar verwachting staan alle marathontoppers dinsdagavond in het Twentse dorp aan de start. Eind deze week staat op de Weissensee in Oostenrijk het open Nederlands kampioenschap op natuurijs op het programma. De vrouwen starten in Haaksbergen om 18.30 uur, de mannen een uur later.

Televisie en Internet

Diverse publieke regionale omroepen zenden de marathons live uit op hun televisiekanalen. Naast TV Oost zijn dit onder andere RTV Drenthe en Omroep Flevoland. De regionale televisiezenders RTV Oost, TV Flevoland en RTV Drenthe zijn landelijk te ontvangen via vrijwel alle digitale teleivsie-aanbieders.De NOS zendt de beelden van RTV Oost van de marathons in Haaksbergen live uit via haar website NOS.nl.

Om 18:30 uur starten de vrouwen, een uurtje later, om 19:30 uur, beginnen de mannen aan hun rondes op het natuurijs.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.