Margriet van der Linden krijgt talkshow op tijdstip De Wereld Draait Door

Margriet van der Linden wordt het nieuwe gezicht van de vooravond van NPO 1. Haar talkshow wordt uitgezonden op het tijdstip van De Wereld Draait Door. De nieuwe talkshow wordt gemaakt in opdracht van KRO-NCRV. Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door,  heeft aangegeven dat hij minder uitzendingen wil maken.

Minder uitzendingen voor DWDD

De titel en de exacte startdatum van het programma van Margriet van der Linden (geproduceerd door Human Factor) worden later bekendgemaakt aldus een persbericht van de NPO (Nederlandse Publiek Omroep). De Wereld Draait Door keert in het najaar terug en zal voortaan zes maanden per jaar te zien zijn.

Hele jaar door

Met de komst van Margriet bieden we onze kijkers het hele jaar door om 19.00 uur op NPO 1 een actuele rubriek rond thema’s als cultuur, media, sport, wetenschap en politiek.”, zegt Frans Klein, directeur televisie NPO. “De keuze is op de show van Margriet van der Linden gevallen omdat dit programma verrassend en origineel is. Margriet is een uitgesproken personality: scherp, grappig en uitdagend, zoals we haar kennen uit MolTalk.

Uitbouwen

Over de keuze voor de uitbreiding van live programmering op de vooravond zegt Klein: “Het afgelopen jaar hebben we al onze late night talkshows Pauw en Jinek het hele jaar door geprogrammeerd. Dat is goed bevallen en nu bouwen we, met veel geduld en toewijding, de vooravond verder uit.”

“Fantastisch”

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “Fantastisch dat we als KRO-NCRV op dit mooie tijdstip op NPO 1 een dagelijks programma kunnen maken. Margriet is een vakvrouw, ze prikkelt, ze verrast en is nieuwsgierig. We zien er naar uit.