Matthijs van Nieuwkerk Omroepman van het jaar

Matthijs van Nieuwkerk is door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2012. De redactie van het mediavakblad reikte deze prijs voor de 22e keer uit , onder het toeziend oog van enkele honderden aanwezigen in Ziggo Dome in Amsterdam.

 

De basis voor zijn uitverkiezing tot Omroepman van het  Jaar stoelt op Van Nieuwkerks dagelijkse vakwerk in De Wereld Draait Door (DWDD). Met zijn dynamiek en bevlogenheid heeft hij het genre talkshow nieuw élan gegeven;
de flamboyante spreekstalmeester is de verpersoonlijking van zijn eigen succesformule. Als publiek programmamaker steekt hij zowel in kwaliteit  als qua impact met kop en schouders boven de concurrentie uit en daarbij weet hij de DWDD-formule telkens weer te verfrissen en te vernieuwen.

In een uitgebreid interview in Broadcast Magazine rept Van Nieuwkerk niet voor niets van een “mini-omroepje met allerlei satellietprogramma’s, door ons bedacht en gemaakt.” Daarom kon en wilde de redactie van Broadcast Magazine niet langer om Matthijs van Nieuwkerk heen als Omroepman van het Jaar 2012, aldus het persbericht.