Nacht van de popmuziek editie 2018 bij NTR op NPO 3

Komende nacht is de Nacht van de Popmuziek weer te zien bij de NTR op NPO 3. De uitzending begint zaterdagavond om 23.00 uur.

Drie uur lang

In de ‘Nacht van de Popmuziek 2018’ biedt de NTR voor de dertiende keer ruim drie uur lang live, bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Alleen maar liveregistraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Opnames

Dit jaar zijn er onder meer Nederlandse opnames van Simon & Garfunkel uit 1966 te zien, een geweldige samenwerking tussen de pas geleden overleden blueszanger Tony Joe White en Johnny Cash, de heavymetalband Metallica, de new-wave band The Go-Go’s waarmee Belinda Carlisle doorbrak, uniek materiaal van soulzanger Donny Hathaway, de Talking Heads met frontman David Byrne, country zangeres Bobbie Gentry, aandacht voor het zwarte Woodstock ‘Wattstax’ en nog veel meer.

Live meepraten

Kijkers kunnen live deelnemen aan het programma via het tweede scherm op live.ntr.nl. Daarop kunnen ze nummers aanvragen, reageren op de uitzending en vinden ze achtergrondinformatie en extra videomateriaal.

NPO 3 kan ook live worden bekeken via Internet. Oude edities van het programma kunnen worden terug gezien via NPO Start.

Sociale media: