Medialaan haalt jongerenzender JIM uit de lucht

Het Belgische mediabedrijf Medialaan heeft aangekondigd dat de jongerenzender JIM per vrijdag 18 december uit de lucht wordt gehaald. “Het signaal van JIM wordt vanaf zaterdag 19 december 2015 ingevuld door een nieuwe kinderzender, die zich vooral richt op oudere jongens.”,aldus het bedrijf in een persbericht.

Jongeren anders benaderen

Medialaan heeft beslist om jongeren anders te benaderen. Niet langer met een klassiek lineair tv-kanaal voor jongeren zoals JIM, maar wel door nieuwe kijkplatformen te ontwikkelen én door hen zelf ook content te laten maken in een nieuw productiehuis. “Jongeren hebben tegenwoordig een volledig ander mediagebruik. Uit de CIM-cijfers blijkt dat jongeren nog steeds evenveel tv kijken dan vroeger. Ze kijken echter massaal naar volwassenenzenders en naar alle soorten videocontent online, eerder dan naar specifieke jongerenzenders.”,aldus het persbericht.

“Futureproof”

“Het tijdperk van de lineaire jongerenzenders loopt op zijn einde, dat zien we aan het kijkgedrag van jongeren. We willen vanuit Medialaan dan ook futureproof blijven en hebben daarom beslist om te stoppen met JIM. We gaan nu voluit voor een totaal nieuwe aanpak naar jongeren. Deze doelgroep wil immers op een andere manier bediend worden, dus wij volgen hen daarin. En dat is enerzijds door onze programma’s aan te bieden op alle mogelijke platformen, zoals op vtm.be. En anderzijds een nieuw soort videocontent ontwikkelen. Dit laatste zal gebeuren in een nieuw productiehuis binnen Medialaan waar jong creatief talent een plaats krijgt.” aldus Erwin Deckers, CCO Medialaan .

Nieuwe kinderzender

JIM wordt zaterdag 19 december opgevolgd door een nieuwe kinderzender. De nieuwe zender richt zich vooral op jongens tussen 8 en 12 jaar. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie, aldus het persbericht. VTMKZOOM, de andere kinderzender van Medialaan, blijft bestaan en richt zich ook in de toekomst nog steeds op alle kinderen tussen 4 en 9 jaar.

JIMtv

JIM startte haar uitzendingen op 2 april 2001 onder de naam JIMtv. Oorspronkelijk stond de lettercombinatie ‘JIM’ voor “Jong, Interactief en Meer”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.