Medialaan start met nieuwe kinderzender KADET in Vlaanderen

Vandaag start het Belgische mediabedrijf Medialaan met de nieuwe kinderzender KADET. De zender gaat uitzenden op het kanaal van de jongerenzender JIM dat eerder deze week haar uitzendingen staakte.

Aftelklok

Om 15.30 uur start een grote aftelklok, waarbij kinderen samen aftellen naar de start. De zender start officieel om 16.00 uur. Op de zender zullen voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden zoals Star Wars Rebels, Ultimate Spider-man en Transformers.

Ontdekken

Ricus Jansegers, programmadirecteur Medialaan: “Net voor de kerstvakantie begint, zullen de kinderen in Vlaanderen onze nieuwe kinderzender KADET ontdekken. We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney. Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij KADET vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen. Maar ik wil iedereen geruststellen: de zender richt zich tot iedereen.”

Daan van Leeuwen

Daan Van Leeuwen wordt binnen Medialaan Hoofd Kids en zal zowel KADET als VTMKZOOM verder uitbouwen in de toekomst. Daan was in het verleden onder andere programmadirecteur van de Disney-kanalen in de Benelux, JETIX Nederland en Fox Kids Nederland. Daan Van Leeuwen: “Als je ziet dat alle kinderzenders samen maar liefst 65% marktaandeel halen op 4-14 jarigen, heb ik een fantastische job, want ik mag televisie voor hen maken.”

Disney

Nieuw is dat Medialaan een content deal heeft afgesloten met Disney. Voor de kinderzender KADET betekent dit dat er heel wat nieuwe Disney-reeksen voor kinderen geprogrammeerd zullen worden, zoals de animatiereeksen Star Wars en Ultimate Spiderman en de live actionreeksen Zeke and Luther en Crash & Bernstein.

De nieuwe televisiezender is in Vlaanderen te zien via kanaal 30 (Telenet) en kanaal 161 (Proximus).

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.