Meer aandacht voor gehandicaptensport bij Ziggo Sport

Sportzender Ziggo Sport gaat de komende tijd meer aandacht schenken aan gehandicaptensport op haar zender. Kabelaar Ziggo en Fonds Gehandicaptensport hebben hiervoor een vierjarige overeenkomst getekend.

Uitzendingen

Behalve dat Ziggo jaarlijks een bedrag overmaakt voor de activiteiten van het Fonds, regelt de overeenkomst ook dat Ziggo een aantal topgehandicaptensport evenementen uitzendt via het televisiekanaal Ziggo Sport. Daarnaast zullen Jack van Gelder in het programma ‘Peptalk’ en Frank Evenblij in het programma ‘Waar ligt de medaille’, aandacht besteden aan (top)sporters met een handicap. De overeenkomst voorziet er ook in dat jaarlijks 200 gehandicapte sporters aanwezig kunnen zijn bij thuiswedstrijden van Ajax.

“Meer aandacht belangrijk”

Volgens Marieke Dekker, VP Corporate Affairs en Corporate Communications van Ziggo, is het belangrijk dat er op televisie meer aandacht komt voor gehandicaptensport: “In beweging blijven en sporten is gezond voor iedereen. Door het uitzenden van deze sportevenementen hoop ik dat meer mensen met een handicap gaan sporten.”

“Belangrijke stap Ziggo”

“In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een matig tot ernstige handicap. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders het vanzelfsprekend vindt dat al deze mensen de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. De sportparticipatie van mensen met een handicap blijft echter ver achter. Onbekend maakt onbemind. De gehandicaptensport is nog onvoldoende belicht. Ziggo neemt hierin een belangrijke stap. Wij juichen dit toe.” Aldus Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken (ongeacht de handicap en de leeftijd), het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Ziggo Sport is voor elke abonnee van de kabelaar Ziggo te ontvangen op kanaal 14 van het digitale televisiepakket.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.