Meer winst en omzet voor Ziggo

ziggoKabelaar Ziggo heeft in het derde kwartaal van 2011 een hoger bedrijfsresultaat en omzet geboekt als gevolg van een groeiend klantenbestand, meldt de kabelaar vrijdag voorbeurs en waarover RTL Nieuws bericht.

Het concern meldt tevens gedurende het resterende deel van het jaar een verdere groei van de omzet te voorzien en een bescheiden groei van de operationele kosten te verwachten, vanwege het groeiend klantenbestand en de daaruit voortvloeiende groei van de customer service- en supportdivisie.

Voor 2011 voorziet het concern een kapitaalinvestering van in totaal EUR240 miljoen. Op de lange termijn verwacht het concern dat dit bedrag rond 14% – 15% ligt van de omzet per jaar.De niet-beursgenoteerde aanbieder van TV, internet en telefoondiensten boekte in het derde kwartaal van 2011 een 9,7% hogere omzet van EUR375,6 miljoen, tegenover EUR342,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.Het bedrijfsresultaat op aangepast EBITDA-niveau (resultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie) steeg met 5,5% naar EUR210,1 miljoen tegen EUR199,0 miljoen een jaar eerder.

Alle resultaten vind je hier.

Lees ook: Ziggo meer dan 2 miljoen digitaal abonnementen (via Digitalekabeltelevisie.nl)

Lees ook: Ziggo: wederom hogere winsten, hogere omzetten; tv-omzet stagneert (via Dutchmedia)