(C) Dennis van Geffen. Schade zendmast Waalhaven Rotterdam

Radiozenders regio Rotterdam weer in de lucht

(update) Radiozenders die getroffen waren door de brand in de zendmast in de Rotterdamse Waalhaven zenden weer uit in de regio Rotterdam. Rond middernacht zijn de uitzendingen van alle radiozenders weer gestart. De regionale radiozenders Radio Rijnmond en Omroep West zonden sinds woensdagavond weer uit middels noodzenders. De radiozenders moesten hun uitzendingen via de zendmast aan de Waalhaven in Rotterdam woensdagmiddag staken nadat er brand was uitgebroken in de mast.

Problemen bij testen noodaggregaat

Volgens een betrokken medewerker bij de zendmast waren er vanochtend problemen bij het testen van een noodaggregaat dat het werk overneemt bij een elektrische storing in de toren.  “Ik kreeg te maken met een vloeistoflek door een leidingbreuk.” De inspecteur dacht daar goed op te hebben gereageerd door onderhoudspersoneel te waarschuwen. “Terwijl ik verder ging met mijn ronde ging het brandalarm af en viel de netspanning uit.”, aldus de medewerker tegenover de NOS.

Problemen stroomvoorziening

Door de brand die ontstond in de stroomvoorziening van de zendmast in Rotterdam moesten de radiozenders die gebruik maken van de zendmast hun uitzendingen woensdagmiddag rond 13.00 uur staken. De brand was pas laat in de middag onder controle. Volgens zenderexploitant Broadcast Partners kunnen de radiozenders pas op zijn vroegst donderdagochtend weer gaan uitzenden via de zendmast.

Radio Rijnmond en Omroep West

Ook de regionale publieke omroepen Radio Rijnmond en Radio West maken gebruik van de zendmast in de Waalhaven. Om de functie als rampenzender niet in gevaar te brengen heeft KPN Broadcast Services sinds woensdagavond noodzenders in de lucht gebracht op de (vertrouwde) frequenties 89,3 MHz (Radio West) en 93,4 MHz (Radio Rijnmond). Radio Rijnmond was overigens in de loop van de middag al te ontvangen via een noodzender op 93,9 MHz. Beide zenders zijn geplaatst op een hoog kantoorpand in het centrum van Rotterdam.

Commerciële radiozenders

Commerciële radiozenders die gebruik maken van de zendmast in de Rotterdamse Waalhaven zijn Amor FM, Radio Decibel, BNR Nieuwsradio, Sublime FM, Qmusic, Radio Veronica, 100 % NL, Radio 10, Sky Radio en Radio 538. Daarnaast was NPO Radio 4 in de regio Zuid-Zuid Holland minder goed te ontvangen door het uitvallen van de zendmast.

Foto

Schade in de zendmast is aanzienlijk

(C) Dennis van Geffen. Schade zendmast Waalhaven Rotterdam

(C) Dennis van Geffen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.