Moederbedrijf UPC neemt fors belang in Ziggo

coaxkabelHet Amerikaanse kabelbedrijf Liberty Global heeft een belang van 12,5 procent genomen in de Nederlandse kabelaar Ziggo. Dat maakte het Liberty Global vanmorgen bekend. Liberty Global is het moederbedrijf van kabelaar UPC. Hierover berichten Telecompaper en het persbureau ANP.

 

Liberty Gobal kocht voor in totaal 632,5 miljoen euro 25,3 miljoen aandelen Ziggo van de Bitse bank Barclays. De prijs per aandeel bedroeg 25 euro. Het bedrijf ziet de aankoop van het minderheidsbelang naar eigen zeggen als een ,,aantrekkelijke kans voor een strategische investering” in de Nederlandse markt, waar het bedrijf al goed is vertegenwoordigd met UPC.

Investeerders Cinven en Warburg Pincus deden vorige week een gezamenlijk belang van 20 procent in Ziggo van de hand. Een groot deel van deze aandelen kwam terecht bij Barclays, de begeleider van het verkoopproces. De aandelen werden op dat moment voor 25,05 euro per stuk in de markt gezet.

Ziggo liet donderdag weten in een persbericht kennis te hebben genomen van de belangenovername. Het aandeel Ziggo schoot donderdag kort na beursopening 7,5 procent omhoog tot 26,11 euro. (via oa Telegraaf/RTLZ)