Motorsport.tv stopt uitzendingen en verdwijnt bij aanbieders

Televisiezender Motorsport.tv stopt per 1 oktober met haar uitzendingen in geheel Europa. Ook aanbieders in Nederland zijn hierdoor genoodzaakt de doorgifte van de zender te staken.

Motorsport

De televisiezender die zich geheel richt op alle facetten rond auto- en motorsport zegt zich te gaan richten op het aanbieden van programma’s via Internet. Hierdoor worden de uitzendingen van het lineaire televisiekanaal na 30 september gestaakt. De televisiezender begon haar uitzendingen in het jaar 2000 in Frankrijk onder de naam Motors TV.

Aanbieders

De televisiezender is in Nederland onder andere te zien bij Ziggo, Kabelnoord en SKV Veendam. De televisiezender was bij veel aanbieders onderdeel van een aanvullend digitaal televisiepakket.

Teleurgesteld

Ziggo reageert teleurgesteld op het verdwijnen van de televisiezender uit haar Movies & Series XL-pakket maar zegt: “Binnen het zenderaanbod van Ziggo blijven we een breed sportaanbod houden: op Ziggo Sport kijk je de Formule 1 op kanaal 14 en op Eurosport 1 kun je nog de MotoGP en een paar andere belangrijke motorsportevenementen zien.”, aldus de aanbieder. KPN was vorig jaar al gestopt met doorgifte van de televisiezender via haar dienst Interactieve Televisie.

Het is nog niet bekend of de programma’s van Motorsport.tv in Nederland via Internet beschikbaar komen.