MTV European Awards vanavond live op televisie

tvkijkenVanavond worden in de Ziggo-dome te Amsterdam de MTV European Music Awards (MTV EMA) uitgereikt. De show wordt op zestig kanalen uitgezonden en kan in potentie wereldwijd 700 miljoen huishoudens bereiken.

De uitreiking is vanavond in Nederland live te zien op MTV en MTV HD vanaf 21.00 uur. Om 20.00 uur kan er op MTV worden ingeschakeld voor de zogenaamde “Red-carpet”-uitzending. Tijdens deze show worden alle artiesten warm onthaald bij hun aankomst bij de Ziggo Dome.

Tijdens de MTV EMA treden onder meer Bruno Mars, Kings of Leon, Icona Pop, Miley Cyrus, Snoop Dogg en Afrojack, The Killers en Katy Perry op. Tevens worden er veel prijzen uitgereikt in zestien categorie├źn, waaronder Best Live Act, Best Hip Hop Act, Best Worldwide Act. Actrice (en zangeres) Carice van Houten zal er zondag ook eentje uitreiken. De Nederlandse dj Afrojack is als enige Nederlandse artiest genomineerd voor een internationale award.

Naast de uitzending op MTV kan er ook gebruik worden gemaakt van een speciale MTV EMA-app. In de app zijn foto’s, video’s en twitterberichten over de European Music Awards te vinden, plus links naar Instagramfoto’s. Ook is er een overzicht van het laatste nieuws. Handig om erbij te hebben als de awards worden uitgereikt, is een overzicht van de genomineerden.

Veel informatie is ook te vinden via de speciale website: http://nl.mtvema.com/