Music for Life van start op VRT Studio Brussel

Vanmorgen om 8 uur is de Warmste Week van VRT Studio Brussel’s Music for Life gestart. Voor het eerst presenteren drie vrouwen samen Music For Life: Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo. De actie is een week lang te volgen op de jongerenzender van de VRT: Studio Brussel.

Live radio

Siska, Linde en Eva maken een week lang live radio vanop het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Samen met de Vlamingen en meer dan duizend goede doelen maken ze er de Warmste Week van het jaar van. Ze draaien verzoekplaten en ontvangen er honderden Vlamingen die een actie organiseerden. Dit jaar wordt de tiende editie van Music for Life gehouden. Het is voor het eerst dat de benefietactie van de jongerenzender van de VRT enkel door vrouwen wordt gepresenteerd.

Music for Life

Music For Life is de jaarlijkse actie van de Vlaamse jongerenzender Studio Brussel en het Rode Kruis in Vlaanderen. Het evenement vond de eerste zes jaar plaats in de laatste week voor kerst en was toen vergelijkbaar met het 3FM’s Serious Request. In de eerste vijf edities hadden de Vlaamse en Nederlandse versie hetzelfde thema. Vanaf 2012 koos de Vlaamse radiozender voor een andere formule zonder glazen huis of fondsenwervingscampagne. Ook dit jaar is dat het geval.

Tiende editie

Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, organiseert Studio Brussel de tiende editie van de inzamelactie Music For Life. Net als de voorbije twee edities bepalen de deelnemers zelf  welk goed doel ze ondersteunen onder het motto: “Iedereen zorgt voor iedereen”. Siska, Linde en Eva gaan een week lang live radio maken vanop De Schorre in Boom. Alle mensen die deelnemen aan de actie kunnen zelf kiezen voor welk goed doel ze geld inzamelen. De acties kunnen geregistreerd worden op de website dewarmsteweek.be.

De Warmste Radio

De laatste dag van Music For Life maken VRT Radio 1, VRT Radio 2, VRT MNM en Studio Brussel de warmste radio. Op 24 december van 9 tot 18 uur zal er één radioprogramma gemaakt worden dat gelijktijdig op de vier radiozenders wordt uitgezonden. Twee presentatoren van elke radiozender komen die dag de presentatoren van Music For Life bijstaan.

2014

Vorig jaar konden de luisteraars kiezen uit 870 goede doelen tijdens Music for Life. Er werden in totaal 2040 acties georganiseerd en die leverde 2.727.405 euro op.

Studio Brussel is in Zuid Nederland te horen via FM en DAB+. In heel Nederland is VRT Studio Brussel te ontvangen via digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.