Muziekplatform Xite lanceert drie tv-zender in Verenigde Staten

Het Nederlandse muziekplatform Xite lanceert drie muziekzenders in de Verenigde Staten. Via de Amerikaanse tv-operator FuboTV worden vanaf vandaag drie verschillende versies van Xite aangeboden. Het platform is hiermee het eerste Nederlandse bedrijf met een tv-zender in de VS, aldus het bedrijf in een persbericht.

“Verheugd”

Cees Honig, CEO van Xite Networks USA: “FuboTV’s next generation OTT-platform en publiek passen perfect bij onze diensten. Wij zijn daarom zeer verheugd dat we vanaf nu live zijn via FuboTV in de Verenigde Staten.”,

Drie televisiezenders

De lancering bij FuboTV betekent voor het Nederlandse muziekplatform uitbreiding naar de Verenigde Staten. Vorig jaar ging de muziekzender reeds live met zijn eerste zender in Noord-Amerika bij Rogers, de grootste tv-operator van Canada. Er worden vanaf vandaag drie verschillende versies van de zender aangeboden in de VS.

Het gaat om de televisiezenders Xite, Xite x Vibe en Xite x Rock. Vanaf volgend jaar zal ook de Personalised Music Television-service, waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, worden aangeboden samen met Xite’s VOD-services.

Internationaal

De Nederlandse muziekzender bereikt inmiddels meer dan 15 miljoen huishoudens in Nederland, België, Duitsland, Qatar, Canada en de Verenigde Staten.

Sociale media: