Nacht van de Popmuziek editie 2017 bij NTR op NPO 3

Komende nacht is de Nacht van de Popmuziek weer te zien bij de NTR op NPO 3. De uitzending begint zaterdagavond om 23.00 uur.

Drie uur lang

In de ‘Nacht van de Popmuziek 2017’ biedt de NTR voor de twaalfde keer ruim drie uur lang live, bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Alleen maar liveregistraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Eric Corton, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staat onder meer materiaal van Aretha Franklin, Elvis Costello samen met jazz trompettist Chet Baker, gitaarheld Stevie Ray Vaughan, een geweldige samenwerking van zangkanon Etta James met Dr. John, David Bowie samen met de Foo Fighters, en we besteden aandacht aan het feit dat John Lee Hooker 100 jaar geleden geboren is.

Live meepraten

Kijkers kunnen live deelnemen aan het programma via het tweede scherm op live.ntr.nl. Daarop kunnen ze nummers aanvragen, reageren op de uitzending en vinden ze achtergrondinformatie en extra videomateriaal.

‘Nacht van de Popmuziek Extra’

Op het digitale themakanaal NPO Cultura laat Leo Blokhuis zondagmiddag een aantal complete concerten zien die gekoppeld zijn aan fragmenten uit de Nacht van de Popmuziek. Met onder anderen een compleet concert van Electric Light Orchestra, opgenomen in 1978 tijdens de Out Of The Blue-tour. NPO Cultura het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222), KPN (kanaal 170) of via Internet.

Sociale media: