NBC Universal stopt in Nederland en Vlaanderen met 13th Street en Syfy

NBC Universal stopt per 1 juli in zowel Nederland als Vlaanderen met de uitzendingen van 13th Street en Syfy.

Ziggo

Beide zenders ware al 1 juni 2015 verdwenen bij Ziggo in het voormalige UPC-gebied. Ziggo kondigde aan dat er geen nieuwe overeenkomst was afgesloten met als gevolg dat de zenders per 1 juli aankomende in het gehele Ziggo-gebied zullen verdwijnen.

Conflict

Het lijkt een gevolg van een conflict over de distributievoorwaarden tussen Ziggo-eigenaar Liberty Global en NBC Universal. In Vlaanderen is Liberty Global overigens de controlerende aandeelhouder van de kabelaar Telenet.

Strategische redenen

Jonathan Willmann die voor deze NBC Universal-zenders de marketing afhandelt in Nederland, bevestigt dat ook in Vlaanderen de distributie zal stoppen.De zenders zijn thans te zien via Proximus, Telenet, TV Vlaanderen, Canal Digitaal, KPN, Caiway, Delta en KabelNoord. Willmann noemt ‘strategische’ redenen als achtergrond van de beslissing de zenders niet meer voor Nederland en Vlaanderen beschikbaar te stellen.

E! en CNBC Europe blijven

In Europa blijven 13th Street en Syfy bestaan in Frankrijk, Duitsland, Polen en Spanje, het Verenigd Koninkrijk. Terwijl Portugal, Servie en Slovenie alleen Syfy behouden. De zenders E! en CNBC Europe blijven wel als NBC Universal zenders beschikbaar in Nederland (al staakt Ziggo per 1 juli ook de distributie van E!).

4 reacties

  1. Inmiddels is daar ook verandering in gekomen. Het aanbod is nog meer versoberd enzovoort enzovoort

  2. Idd, wij gaan het omwille van de herhalingen niet meer missen, net DAAR doelde ik op.
    Weet je, ik heb een alternatief gevonden: Prime STAR, Prime action, Prime FAMILY HD, Prime FEZZTIVAL HD en Prime SERIES HD. Allemaal mooi onder elkaar vanaf kanaal 3OO. DAAR zijn alle films te vinden die op Syfy kwamen, + ook een boel films die niet op Syfy kwamen, komt nog bij dat je ze opnieuw en van het begin kunt zien mocht je ze gemist hebben al is het van een week geleden via terugkijk TV van PLAY More. En dat is goed om weten en wél zo handig. Dus néén, ik mis Syfy niet. En 13 St.? wat daar nu niet meer komt vind je in de TV Theek in Prime series, dacht ik toch, al komt het ook op andere kanalen.

  3. Een jaar al eraf dik als voormalig UPC klant. Het waren mijn favoriete zenders en terwijl het abonnement omhoog ging kwam er niks erbij…. Bij mijn vriendin die in Brabant woonde keek ik in de weekenden…… Herhaling op herhaling die ik al tig keren gezien had. Jammer het concept was goed maar uiteindelijk gaan we het niet meer missen….

  4. Ik ben ook een zeer hevige fan van 13th Street en Syfy, en na eindeloze herhalingen en herhalingen en herhalingen en herhalingen, ja, véle herhalingen tot vervelens toe hé hé? ;)vind ik ook en ik niet alleen, daardoor WAS ik ondertussen fan Want dagelijks zappen naar 13th Street en Syfy om te zien of er mogelijk tocht iets nieuws zou komen? en dan moeten vaststellen dat ze alwéér een zoveelste herhaling uitzenden? ging toch zeer vervelen. Dus word het idd wel eens tijd voor echt iets nieuws.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.