Nederland 2 komt met primetime documentaires in 2doc

npo2De publieke televisiezender Nederland 2 brengt vanaf 3 februari haar documentaires onder de titel 2doc. De zender wil meer aandacht voor het genre en richt zich hierin vooral op het uitzenden van Nederlandse producties.

De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond van de zender, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur, aldus het persbericht van Nederland 2.

“Documentaires zijn één van de prioriteiten voor de Nederlandse Publieke Omroep en moeten makkelijker bereikbaar zijn voor een groter publiek,” aldus Gijs van Beuzekom, netmanager Nederland 2. “De nieuwe naam 2doc geeft hierin meer herkenning en duidelijkheid. En een vast tijdstip op een vaste dag geeft meer mensen de gelegenheid om te kijken en te praten over wat ze gezien hebben.”

2doc biedt naast de maandagavond ook op dinsdag, woensdag en donderdag op de late avond nieuwe documentaires. Op donderdag zijn vooral internationale, aangekochte documentaires te zien. De nieuwe naam 2doc geldt voor alle documentaires met een maatschappelijk thema, waaronder Dokument, Holland Doc, VPRO Import, IKON Doc en Human Doc. Kunst- en cultuurdocumentaires als Uur van de Wolf en Close Up vallen niet onder de nieuwe naam en houden hun eigen uitzendtijdstip.

2doc trapt af met de NCRV-documentaire ‘Het leven begint bij 18’, over jongeren met een licht verstandelijke beperking. Vanaf de dag dat zij meerderjarig worden mogen zij zelf beslissen of ze hulp willen of niet. Ook wanneer ze al problemen hadden en hulp kregen, moet de gedwongen hulpverlening zich verplicht terugtrekken. 2doc: Het leven begint bij 18. Maandag 3 februari om 21.00 uur op Nederland 2.