Netflix experimenteert met previews tussen afleveringen

Streamingdienst Netflix voert momenteel testen uit met het uitzenden van previews van Netflix-series tussen afleveringen door. De nieuwe “feature” zou momenteel worden getest bij een aantal gebruikers. Ook vanuit Nederland komen meldingen binnen over de previews tussen afleveringen door van een serie.

Negatief

Gebruikers reageren via sociale media negatief op previews die de streamingdienst uitzendt. Netflix geeft in een reactie aan media in de Verenigde Staten aan dat de previews zijn bedoeld om gebruikers kennis te laten maken met andere series op de streamingdienst. De previews zouden zijn afgestemd op het kijkgedrag van de abonnee en de abonnee zou de mogelijkheid hebben om de previews weg te klikken.

Overslaag niet mogelijk

Het overslaan van de previews lijkt echter bij de testen die worden uitgevoerd niet te werken. Gebruikers die geconfronteerd met de previews reageren dan ook zeer ontstemd.

Nieuwe functionaliteiten

Overigens experimenteert Netflix continu nieuwe features uit via haar streamingdienst. Niet alle functionaliteiten die getest worden, worden ook op uitgebreide schaal doorgevoerd.

Series verdwijnen

De streamingdienst kwam deze week nog meer negatief in het nieuws. Zo zouden per 8 september een groot aantal populaire series van de dienst verdwijnen. Het gaat om series als Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother, New Girl, Modern Family en Lie to Me. De streamingdienst zelf heeft nog niet gereageerd op het verdwijnen van de series in Nederland.

Sociale media:

https://twitter.com/OrangeBlackTeal/status/1030653545165467648