Nickelodeon op zwart tijdens Buitenspeeldag

TV zender Nickelodeon gaat vandaag, woensdag 8 juni van 13.00 tot 17.00 uur op zwart en is de hele middag uit de lucht. Reden is de landelijke Buitenspeeldag.

Jantje Beton

Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon organiseren dan de landelijke Buitenspeeldag en veranderen Nederland in één grote buitenspeelplek. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Buitenspelen centraal

Op deze dag staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden er door het hele land meer dan 600 buitenspeelactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers. Hierdoor kunnen een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen buitenspelen. Nickelodeon gaat vandaag van 13.00 – 17.00 uur op zwart om kinderen te motiveren deel te nemen aan activiteiten die lokaal worden georganiseerd.

Onderzoek

Uit onderzoek van Jantje Beton is gebleken dat 1 miljoen kinderen niet meer dagelijks buiten spelen. Jantje Beton zet zich al 50 jaar in voor spelen door het creëren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Ook kindertelevisiezender Nickelodeon vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen en gaat elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag.

Kijk op www.buitenspeeldag.nl om te zien aan welke activiteiten je deel kunt nemen of om een activiteit te organiseren.