Nieuw omroepgebouw RTBF in Brussel gepresenteerd

De RTBF, de publieke omroep voor Franstalig België, heeft het ontwerp bekendgemaakt voor haar nieuwe omroepgebouw in de Belgische hoofdstad Brussel. Eerder al maakte de Vlaamse openbare omroep VRT een ontwerp voor haar nieuwe kantoor aan de Reyerslaan in Brussel bekend.

2020

Het gaat volgens de website deredactie.be om een ontwerp van MDW Architecture en V+ Vers Plus de Bien Être dat tegen 2020 het huidige gebouw moet vervangen. Onder de noemer Reyers 2020 moet tegen 2020 een gloednieuw stadsdeel op de huidige Reyerssite in Brussel verrijzen. Het zal appartementsgebouwen, crèches en winkels omvatten, maar (en vooral) ook twee nieuwe omroepgebouwen: één voor de VRT en één voor de RTBF.

Kleiner gebouw dan VRT

Begin januari heeft de VRT al haar nieuwe gebouw voorgesteld, een ontwerp van de architectenbureaus Robbrecht & Daem en Dierendonckblancke. Nu heeft ook de RTBF zijn nieuwe gebouw aan het publiek bekendgemaakt. Met een totale oppervlakte van 38.000 vierkante meter wordt het nieuwe RTBF-gebouw iets kleiner dan dat van de VRT dat 55.000 vierkante meter zal beslaan. De omroep omschrijft het als een gebouw volgens de filosofie van een Italiaans palazzo met een lichtrijke vierkante constructie rondom een binnenplaats.

De nodige vergunningen worden in 2017 afgeleverd. Eind 2018 moeten de werken starten. Kostenplaatje: 150 miljoen euro.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.