Nieuw seizoen ‘De Slimste Mens’ van start bij KRO-NCRV op NPO 2

Vanavond, maandag 16 juli, gaat er weer een nieuw seizoen van start van de kennisquiz De Slimste Mens bij de KRO-NCRV op NPO 2. De eerste aflevering is vanavond om 20.25 uur te zien.

Jury

Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena van De Slimste Mens.

Seizoen

De komende weken moet duidelijk worden wie zich de opvolger van Sander Schimmelpenninck. Schimmelpenninck was de winnaar van de vorige editie van de kennisquiz.

Kandidaten

Voor het twaalfde seizoen wist KRO-NCRV weer een nieuwe reeks bekenden te strikken. In de voorgaande elf seizoenen kwamen al meer dan driehonderd namen langs. Acteur Cas Jansen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen bijten het spits af in deze zomereditie van De slimste mens.

Andere prominenten die hun opwachting maken, zijn onder anderen pianist Cor Bakker, tv-presentator Tim den Besten, PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, Heel Holland bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven, Flikken Maastricht-acteur Sergio IJssel, SP-Kamerlid Peter Kwint en karateka/actrice Jaike Belfor.

Talpa

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2 en dit keer voor het tiende seizoen te zien bij de KRO-NCRV.

App

Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. Meer informatie over het programma en de app vind je hier.