Nieuw seizoen ‘De Slimste Mens’ van start bij KRO-NCRV op NPO 2

Vanavond, maandag 10 december, gaat er weer een nieuw seizoen van start van de kennisquiz De Slimste Mens bij de KRO-NCRV op NPO 2. De eerste aflevering is vanavond om 20.25 uur te zien.

Jury

Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena van De Slimste Mens.

Kandidaten

In de eerste uitzending nemen NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp en comedian Edson da Graca het op tegen elkaar. In dit 13e seizoen maken nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens.

Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen zangeres Roxeanne Hazes, journalist/schrijver Marcel van Roosmalen, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg, Dreamschool-rector Eric van ‘t Zelfde en voormalig atleet/sportanalist Gregory Sedoc.

Talpa

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2 en dit keer voor het tiende seizoen te zien bij de KRO-NCRV.