Nieuw seizoen ‘The X-Files’ vanaf 4 januari bij FOX

Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse science fiction-serie ‘The X-Files’ is vanaf 4 januari te zien bij FOX.

Dag na de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op 3 januari te zien, FOX brengt de aflevering een dag later op de Nederlandse buis. De uitzendingen
zijn elke donderdag te zien om 21.00 uur.

Tien afleveringen

Het nieuwste, elfde hoofdstuk in het 25-jarige bestaan van ‘The X-Files‘ bestaat uit tien afleveringen waarin David Duchovny en Gillian Anderson wederom terugkeren als de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. Het elfde seizoen begint met de antwoorden op de vragen waarmee het tiende is geëindigd en kent een mix van verhaallijnen die weer bol staan van de onverklaarbare zaken, paranormale verschijnselen en verrassende wendingen.

Cast

Naast David Duchovny en Gillian Anderson bestaat de cast uit vertrouwde en nieuwe gezichten. Mitch Pileggi keert terug in zijn rol als Walter Skinner. William B. Davis is wederom te zien als ’the Cigarette Smoking Man’. Actrice Barbara Hershey (Once Upon A Time) is nieuw aan de cast toegevoegd.

‘The Essential X-Files Collection’

Als voorloper op het nieuwe seizoen zendt FOX de hele maand december ‘The Essential X-Files Collection’uit. Dit is een reeks van de twintig meest memorabele afleveringen, geselecteerd door het creatieve brein achter ‘The X-Files’: Chris Carter. Voor fans een feest der herkenning, voor startende seriefans een onmisbaar naslagwerk. ‘The Essential X-Files Collection’ is in december op werkdagen te zien om 20.05 uur op FOX

Op de laatste dagen van het jaar (30 en 31 december) is vanaf 20.10 uur een marathon van seizoen 10, het vorige seizoen, te zien. Verdeeld over beide dagen worden de zes afleveringen uitgezonden.

Sociale media: