Nieuwe film “Bassie & Adriaan” in wereldpremière op Filmfestival Oostende

Op het Filmfestival in het Vlaamse Oostende is zaterdag de film “Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan” in wereldpremière gegaan. De premiere was de start van de afscheidstournee van het duo door Nederland en België

Film

In de film worden Bassie & Adriaan onderscheiden met twee Gouden Slagroompunten voor hun carrière door de Minister van Vrolijkheid en Talent. Maar de neef van de Baron, de Jonkheer, heeft het snode plan opgevat om hen te ontvoeren en daarmee de twee Gouden Slagroompunten in zijn bezet te krijgen. Keet en Koen (Janouk Kelderman en Patrick Martens) de entertainers van een pretpark gaan op zoek naar het populaire duo. De film is een Nederlands-Vlaamse co-productie.

Afscheid

Bassie en Adriaan zien de film als hun afscheid. Adriaan van Toor had twaalf jaar geleden eigenlijk al afscheid genomen, toen hij ernstig ziek werd. De acteur is blij dat hij redelijk is hersteld en toch aan de Keet en Koen film kon meewerken. Bassie wil solo blijven optreden en ziet ‘De Speurtocht’ als de laatste film waarin hij samenwerkt met zijn broer. De film is gedeeltelijk in Nederland opgenomen: onder andere het vogelpark in Avifauna in Alphen aan den Rijn was decor voor de film.

Vlaamse Oscar

Bas en Aad van Toor hebben gisteren op datzelfde het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievenement Award gekregen. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie. Dat heeft distributeur Entertainment One, die volgende maand de Bassie en Adriaan-film in de bioscoop uitbrengt, maandag bekendgemaakt. Deze ‘Ensor’, zoals de prijs officieel heet, wordt ook wel de Vlaamse Oscar genoemd. Het beeldje wordt praktisch nooit aan buitenlanders uitgereikt. De enige Nederlander die eerder een Ensor ontving, is actrice Willeke van Ammelrooy.

Populair

Veel jongeren staan onder het motto ‘jeugdsentiment’ en ‘nostalgie’ te springen om de film te bekijken. Hoewel ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan‘ zich vooral richt op de kinderen van nú, lijkt het er ook op dat vooral de kinderen van toen massaal naar de bioscoop trekken. In de film zitten tal van verwijzingen naar de oude series. Naast Robin de Robot, de knipogende auto én de originele Baron (de eerste versie, een dubbelrol van Adriaan) passeren ook de bekende liedjes de revue. Verschillende Bekende Nederlanders als Jan de Hoop en Kees Tol hebben kleine rolletjes in de film.

De nieuwe film draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Trailer:


Beelden van presentatie in Alphen aan den Rijn:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.