Nieuwe TV zender #FIRST vandaag van start bij Ziggo

Vanmiddag om 15.30 uur start de eerste uitzending van de nieuwe Televisie zender #FIRST bij kabelaar Ziggo. De televisiezender, opgericht door een groep populaire YouTubers, is op kanaal 13 te ontvangen van het digitale basispakket van kabelaar Ziggo.

Vijf dagen in de week

#FIRST zendt vijf dagen in de week uit vanaf 15.30 uur. De twee belangrijkste programma’s zijn ‘FIRST Gaming’ en het comedy- en entertainmentprogramma ‘AAA!!!’. De zender start met een uur live-programmering per dag en groeit langzaam naar meer.

YouTubers

Het presentatietalent is bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljoen abonnees op YouTube en andere online kanalen. Een aantal aan de zender verbonden YouTubers zijn o.a. Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn en Thomas Smagge (Theaumes). De YouTubers gaat niet hun veelbekeken online filmpjes nog een keer uitzenden op

“TV over een nieuwe boeg gooien“

TV, maar naar eigen zeggen “TV over een nieuwe boeg gooien“. Alle #FIRST programma’s zijn vrijwel 100% live, alles in interactie met de kijkers thuis. De YouTubers doen tegelijkertijd redactie, productie en regie, zoals ze dat ook voor hun eigen online kanalen gewend zijn. Met een gemiddelde presentatie leeftijd van 23 en een gemiddelde crewleeftijd van 26 jaar kan #FIRST zich letterlijk en figuurlijk de jongste TV zender van Nederland noemen.

13 tot 19 jarigen

De zender richt zich primair op 13 tot 19 jarigen, de groep die op dit moment nauwelijks nog TV, maar massaal naar YouTube video’s kijkt. Veras Fawaz, programmamaker en presentator bij #FIRST legt uit: “Het is echt niet zo dat wij en onze kijkers TV als medium niet tof vinden, we herkennen ons gewoon niet meer in de programma’s die worden uitgezonden. Met #FIRST hopen we daar op ons geheel eigen wijze verandering in te brengen…”.

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=t7KEfhQxyaA

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.