Nieuwe tv-zender Spike vanavond van start op kanaal Nickelodeon

Viacom International Media Networks (VIMN) start per vanavond de uitzendingen van een nieuwe televisiezender in Nederland: Spike. Spike is vanaf vanavond elke avond te zien tussen 21.00 uur en 02.00 uur op het kanaal van Nickelodeon.

“Entertainment met een scherp randje”

“Spike biedt entertainment met een scherp randje voor volwassenen. De zender brengt originele programma’s zoals de toonaangevende reality show Bellator MMA, waarin ’s werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen in de ring, het veelbespoken Catch a Contractor, waarin de host, Adam Corolla, en zijn team op zoek gaan naar gerechtigheid voor families die gedupeerd zijn door louche aannemers en de immens populaire hit-show Lip Sync Battle* waarin celebrities een nummer naar eigen keuze playbacken en ‘battelen’ voor de hoogst haalbare eer.”, aldus het persbericht van Viacom International Media Networks.

Derde land ter wereld

Maurice Hols, General Manager VIMN Benelux: “Na de VS en de UK is Nederland het derde land ter wereld waar wij het merk Spike introduceren. Een geweldige kans. De focus van Spike ligt op het non-lineaire aanbod van onze internationale content. Daarnaast zal het merk Spike een perfecte aanvulling zijn op ons merk,- en doelgroep portfolio met daarin de merken Comedy Central, Nickelodeon en MTV”.

Kanaaldeling Nickelodeon

Spike zal vanavond dagelijks te zien zijn van 21.00 uur tot en met 02.00 uur ’s nachts op het kanaal van Nickelodeon. Begin 2016 zal Spike worden uitgebreid met een On Demand Video Platform, waarmee de consument zelf kan bepalen wanneer hij of zij de favoriete Spike-programma’s wil bekijken. Ook in Vlaanderen gaat Spike vanavond van start op het kanaal van Nickelodeon.

The Nashville Network (TNN)

De zender kent haar oorsprong in de Verenigde Staten. Daar begon in de televisiezender in 1983 met haar uitzendingen onder de naam The Nashville Network (TNN), opgericht door Gaylord Entertainment Company en Group W Satellite Communications. TNN werd hernoemd naar Spike TV in 2003 en in 2006 werd de toevoeging TV uit de naam verwijderd. Het televisienetwerk richt zich op een doelgroep van voornamelijk mannen.

De website van Spike is te vinden via: http://www.spiketv.nl/

10 reacties

 1. Like onze Facebook pagina als je TeenNick terug wil!
  facebook.com/Bringteennickback-1626839630901610

 2. Ziggo heeft hier niks mee te maken. De zender is van Viacom niet van Ziggo. Net dat Ziggo niet te zeggen heeft over wat ze op RTL 4 uitzenden. Nickelodeon is een merk van Viacom, net als Comedy Central, MTV en dus Spike. Viacom heeft bestolen om Spike uit te zenden op “hun” kanaal na Nickelodeon.

 3. Bulshitt!!!!!!! doe gewoon Teen nick terug!!!!!!!!!!!! damn wat intreseert MMA mij nou waar kan ik deze rotzender aanklagen!

 4. Laten we Ziggo mailen dat het een belachelijke beslissing is om vechtende tokkies op een kinderzender uit te zenden.

 5. Ha, mooi. is nickelodeon eraf. Mooi. Had het programma geschrapt
  vanwege hun anti zwarte pieten uitzending dit jaar.
  Nu weer terug zetten.

 6. Precies!! Ik kan ’s avonds geen tv meer kijken, niks interessants op tv.

 7. Spike is in plaats van Teen Nick!!! Ik mis Teen Nick nu al. Ik keek s’avonds altijd mijn favoriete programma’s en nu kan dat dus niet meer. Spike vind ik echt vreselijk. Ik hoef geen vechtende mensen te zien. Waarom is moet Spike in plaats van Teen Nick en is het niet een aparte zender??

 8. je hebt gelijk ik bekeek mijn favoriete programma”s op teennick en opeens moet je het doen met die belachelijke spike tv sinds wanneer word teennick s’avonds vervangen door spike tv hadden ze dat niet even op tv kunnen zeggen dat teennick vervangen word. het is echt belachelijk. ik hoop dat het niet te lang gaat duren want hoe moeten we de teennick programma’s bekijken.
  wat een flikkers zeg.

 9. Vind het echt belachelijk! Teen nick is en veel leukere zender, ik snap niet dat ze zoiets zomaar kunnen veranderen, terwijl wij ernaar moeten
  kijken! Ik wil teen nick terug! !!!!!!!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.