Nieuwe verbetervoorstellen FM-netwerken ingediend bij AT

agentschaptelecomBij het Agentschap Telecom zijn nieuwe voorstellen voor netverbetering van de zogenaamde “paarse gebieden” ingediend. Het gaat dit keer om verbetervoorstellen voor het zenderpark van Radio Veronica, Sky Radio, Slam!FM en 538.

De voorstellen die begin augustus zijn ingediend hebben in een aantal gevallen al de zogenaamde “basischeck” doorlopen en gaan nu volgende fase in.

De voorstellen zijn ingediend naar aanleiding van de “Gedragslijn netverbetering FM-omroepband” die onlangs door het Agentschap Telecom is opgesteld. Met deze gedragslijn kunnen vergunninghouders voorstellen indienen voor het verbeteren van het eigen FM-net en wordt extra bescherming gerealiseerd voor het bereik van de diverse FM-zenders. Deze bescherming is vooral gericht op de randen van een verzorgingsgebied van een FM-zender (de zogenaamde “paarse gebieden” ).

De nieuw ingediende voorstellen hebben betrekking op het FM-netwerk van Radio Veronica, Sky Radio, Slam!Fm en 538. Zo zijn er aanvragen ingediend voor nieuwe FM-zenders voor Veronica in Vianen (103,4 MHz), Leeuwarden (103.0 MHz), Zwolle (102.8 MHz) en Zelhem (102.9 MHz). Deze nieuwe steunzenders hebben een voorgesteld vermogen tussen de 200 en 500 watt. Voor Sky Radio zijn er steunzenders aangevraagd in Den Haag (101.7 MHz) en Grathem (Limburg) op 101.8 MHz. Deze voorstellen zijn gemaakt door netwerkprovider KPN Broadcast Services.

Door zenderexploitant Broadcast Partners zijn voorstellen gemaakt voor een steunzender voor 538 in Ughelen (101.8 MHz) en een verbetering van de zender voor Slam!FM in Alphen aan den Rijn (95.2 MHz). De voorstellen en de voortgang is te volgen via de website van het Agentschap Telecom: http://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/media-en-omroepen/gedragslijn-netverbetering-fm/voorstellen-netverbetering